tzatziki Διατροφη

Τζατζίκι : Η ιστορία της “ένοχης” απόλαυσης!


Όλοι μας νιώθουμε ενοχές όταν πρόκειται να φάμε τζατζίκι , την αγαπημένη εδώ στην Ελλάδα  αλοιφή όπως συνηθίζεται να λέγετε κάθε τι κρεμώδες σε ορολογία κουζίνας , λόγο της έντονης μυρωδιάς που σου αφήνει στην αναπνοή το βασικό του συστατικό , το σκόρδο.\r\n\r\nΗ Ιστορία του:\r\n\r\nΤο Τζατζίκι είναι ένα ορεκτικό της ελληνικής κουζίνας. Έχει τουρκική προέλευση και το όνομά του προέρχεται από τη λέξη cacık γι’ αυτό παλιότερα το έλεγαν καμια φορά “σατζίκι”. Το κύριο συστατικό του είναι το στραγγιστό γιαούρτι, “σακούλας” όπως συνήθως λέγεται, στο οποίο προστίθενται τριμμένο αγγούρι, λιωμένο σκόρδο, άνηθος και λίγο ελαιόλαδο. Πέρα από την Ελλάδα και την Τουρκία το τζατζίκι είναι γνωστό στο Ιράκ, ενώ είναι συγκρίσιμο και με το αϋράν ή το ραϊτά της Ινδίας.\r\n\r\n15631092_10207556278094773_1433042756_o\r\n\r\nΚαι τι συνδυάζεται καλύτερα με το τζατζίκι ; Ένα σουβλάκι με εκλεκτά υλικά , και πρώτης ποιότητας κρέας , ότι ακριβώς παρέχει το Baharat στον Κορυδαλλό!\r\n\r\n \r\n\r\n14825665_10210821900767414_1904295179_n