kolokythosoupa-gia-diaita Διατροφη

Η συνταγή του χειμώνα : Κολοκυθόσουπα Βελουτέ!


\r\n\r\nΧειμώνιασε για τα καλά , και τα Χριστούγεννα είναι γεγονός , καθώς  και η όρεξη ζητάει σούπα. Πάμε με μια κλασική και αγαπημένη  , την Κολοκυθόσουπα  Βελουτέ!\r\n\r\n

\r\n

\r\n
\r\n
Υλικά

\r\n

\r\n
    \r\n
  • περίπου 1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • \r\n

  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, στα 6
  • \r\n

  • 2 μεσαία καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, σε μέτρια κομμάτια
  • \r\n

  • 2½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • \r\n

  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • \r\n

  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο, ή 1 κουτ. σούπας σκόνη
  • \r\n

  • 1 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη
  • \r\n

  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • \r\n

  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • \r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n
\r\n
Μερίδες 4

\r\n

\r\n

\r\n

Προετοιμασία 20΄ Μαγείρεμα 40΄

\r\n

\r\n

 Σχετική εικόνα

\r\n

\r\n\r\nΔιαδικασία Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το κάρι και το μοσχοκάρυδο. Σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κολοκύθα και τα καρότα, ανακατεύουμε και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για ακόμη 2 – 3 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά τα υλικά.\r\n\r\n \r\n\r\nΑφήνουμε τη σούπα να κοχλάσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μη φουσκώσει το γάλα και χυθεί. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς η κολοκύθα και τα καρότα. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε λίγα-λίγα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ, προσθέτοντας κάθε φορά και λίγο υγρό από την κατσαρόλα. Οσο υγρό περισσέψει το κρατάμε κατά μέρος.\r\n\r\n \r\n\r\nΠερνάμε τον πολτό από ψιλό σουρωτήρι (σινουά ή ψιλή σήτα) και τον μεταφέρουμε στην κατσαρόλα, που έχουμε εν τω μεταξύ καθαρίσει. Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα, προσθέτουμε λίγο από το υγρό που κρατήσαμε στην άκρη (ή βραστό νεράκι), ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση. Αν είναι πολύ αραιή, τη βράζουμε μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε.\r\n\r\nΑποτέλεσμα εικόνας για κολοκυθοσουπα βελουτε\r\n\r\nΤέλος, προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δοκιμάζουμε. Σερβίρουμε σε μπολάκια και γαρνίρουμε με φρεσκοτηγανισμένους σε λίγο λάδι κύβους ψωμιού (κρουτόν). Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα, συνοδεύουμε με 1 – 2 φέτες από τυρί ή αλλαντικό της αρεσκείας μας.\r\n\r\n \r\n\r\nΣυμβουλή\r\n
    \r\n
  • Μη σας ξενίζει ο συνδυασμός των μπαχαρικών – το αποτέλεσμα είναι νόστιμο. Αν, όμως, κάποιο δεν σας αρέσει καθόλου, παραλείψτε το.
  • \r\n

\r\n

\r\n

Μια προσφορά της αλυσίδας ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ << ΘΥΜΙΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ>> , όπου  εκεί μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά της αγοράς!

\r\n

Διεύθυνση : Λ. ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 51 &’ ΦΑΙΔΡΑΣ 1, ΓΛΥΦΑΔΑ

\r\n

Τηλέφωνο :  2109635805

\r\npic-06\r\n\r\n \r\n\r\nΠηγή : www.gastronomos.gr